4. ročník konferencie Otvorený softvér vo vede, vzdelávaní a v IT riešeniach

ALDENTE GROUP otvára flagship reštauráciu CARNEVALLE

Logo reštaurácie CARNEVALLE, zdroj: webnoviny.skSpoločnosť ALDENTE GROUP, jedna z najväčších gastronomických sietí na Slovensku, otvára v týchto dňoch novú flagship reštauráciu CARNEVALLE, situovanú na jednej z najlepších adries v Bratislave, na Hviezdoslavovom námestí. Najnovší prírastok do siete známeho gastronóma Pavla Benčíka je zameraný na mäso a mäsové špeciality, pričom ide o kombináciu regionálnej a medzinárodnej kuchyne. Práve mäso sa nachádza nielen v názve samotnej reštaurácie, ale aj v jej slogane, ktorý vtipnou slovnou hračkou NICE TO MEAT YOU láka všetkých milovníkov kvalitného mäsa.

„CARNEVALLE je oslavou mäsa vo všetkých jeho podobách - nájdete tu mäso dusené, varené, ražnené, pečené, ale najmä grilované. Samozrejmosťou sú prvotriedni dodávatelia. Atraktívne menu stavia na čerstvých a sezónnych produktoch a surovinách. Najkvalitnejšie mäso podľa dennej ponuky grilujeme podľa želania zákazníka. Polievky, mäso, ryby, či pastu a rizoto pripravujeme každý deň podľa možností trhu a dostupnosti čerstvých produktov ”, hovorí Pavol Benčík, majiteľ siete ALDENTE GROUP.

Reštaurácia CARNEVALLE je jedinečným konceptom, ktorý v sebe spája tri navzájom sa dopĺňajúce časti. MEAT RESTAURANT je kombináciou surovín prvotriednej kvality, jedinečného interiéru a netradičného spôsobu servírovania. Pri tvorbe menu majiteľ stavil na štyri druhy mäsa – hovädzie, teľacie, jahňacie a bravčové, pričom ide o mäso v iných podobách, na aké sme zvyknutí. Na jedálnom lístku sa nachádzajú jedlá ako teľacie líčka, jahňacie lýtko, tafelspitz, či pochúťky ako beefsushi, spolu s výberom viac ako stovky druhov vín. Jedným z lákadiel pre skutočných milovníkov mäsa je DRY AGED BEEF, ktoré patrí k najkvalitnejším na svete. Ide o suché zrenie mäsa, ktoré sa udržiava pri kontrolovanej teplote a vlhkosti. Mäso takto zreje aj 28 dní, počas ktorých sa vlhkosť vyparuje zo svalovej hmoty a tým koncentruje chute a vône a zabezpečuje tak mäsu výnimočnú jemnosť. Samozrejmosťou jedálneho lístka sú aj čerstvé ryby, pasta, rizoto a rôzne čerstvé domáce omáčky podľa vlastného výberu.

Súčasťou reštaurácie je MEAT BAR, kde sa v čase medzi hlavnými jedlami a večer podávajú skvelé mäsové chuťovky, drinky a výber domácich i svetových vín. Presklená terasa, spojená s barom, je ideálnou kulisou na príjemnú večeru, či biznis obed s výhľadom na centrum Hviezdoslavovho námestia.

Ďalšou novinkou, ktorá má vďaka reštaurácii CARNEVALLE slovenskú premiéru, je MEAT MARKET, určený pre tých, ktorým záleží na kvalite surovín a mäsa aj pri konzumácii doma. Špeciálne vyškolený personál pripraví zákazníkovi mäso podľa jeho želania a hosť tak zakúpené suroviny pohodlne odnesie domov a pripraví podľa vlastnej chuti.

“Uvedomujeme si, že v tomto segmente je prvoradá kvalita a čerstvosť surovín. V MEAT MARKET sa o tom zákazníci môžu presvedčiť na vlastné oči. Naši odborníci radi poskytnú aj erudovaný výklad a odpovedia na všetky otázky. Dôležitým faktorom je tiež krajina pôvodu mäsa, čo výrazne ovplyvňuje konečný výsledok. Sústredili sme sa preto na tých správnych dodávateľov, ktorí patria k svetovej špičke”, vysvetľuje Pavol Benčík a vymenúva, že hovädzie mäso určené na gril vyberali z USA a Južnej Ameriky, ostatné časti hovädzieho mäsa a bravčové mäso pochádzujú z Rakúska. Jahňacie mäso, na ktoré sa v slovenských kuchyniach podľa tvorcov trochu zabudlo, pochádza od dodávateľov z Nového Zélandu, ktorí sú v chove oviec na prvom mieste vo svete. Pôvod teľacieho mäsa je zase v Holandsku.

ALDENTE GROUP je jednou z najväčších a najúspešenjčích gastronomických skupín na Slovensku. Kľúčovými ľuďmi spoločnosti sú majiteľ Pavol Benčík, ktorý má v oblasti gastronómie dlhoročné skúsenosti, a executive chef skupiny Michal Pažák, ktorý zároveň vedie divíziu cateringu Partyguru CATERING. Do portfólia skupiny patria obľúbené reštaurácie Al Dente, Prešburg, Beer Palace a samoobslužné reštaurácie pod značkou Cantina. Najnovšia reštaurácia CARNEVALLE je súčasťou úspešnej expanzie skupiny, ktorá sa zároveň tento rok stala hlavným dodávateľom gastronomických služieb pre novovznikajúci multifunkčný projekt Centrál.

Zdroj článku: 
Sekcia: