5. ročník konferencie Happy Company, ktorá má podtitul: Má zmysel, mať zmysel?

Bratislavský hrad bude hostiť Slovak Food Festival 2012

Už po tretí krát sa bude konať Slovak Food Festival. Tento gurmánsky zážitok si môžete vychutnať počas troch dní od 25.do 27. mája 2012 na nádvorí bratislavského hradu. Počas festivalu jedla sa po prvý raz uskutoční aj súťaž o najlepšieho českého a slovenského kuchára – Primerba cup 2012. Povzbudzovať budete môcť aj niektorí z tímov v súťaži médií vo varení.

Predstavia sa Vám aj výrobcovia potravinárskych produktov a nápojov, pekári Vám zas predstavia svoje umenie a cukrári delikatesy, ktorým neodoláte. Reštaurácie Vás budú lákať na najlepšie dobroty zo svojho menu. Organizátori nezabudli ani na deti, pre ktoré bude pripravený detský kútik a chýbať nebudú ani tvorivé dielne. V roku 2010 navštívilo toto podujatie viac než pätnásť tisíc ľudí a v roku 2011 to už bolo viac ako dvadsať tisíc ľudí. 

Vstup na Slovak Food Festival 2012 je voľný, nápoje a ďalšie výrobky si môžete kúpiť prostredníctvom lístkov, ktoré sa predávajú v balíčkoch po 5 kusov (balíček stojí 6 eur) alebo 10 kusov (balíček stojí 12 eur).

Program podujatia:

Piatok 25. máj

  • 07:00 Živé varenie s Markízou z Bratislavského hradu
  • 10:00 PRIMERBA CUP 2012 – Prvých 5 finalistov
  • 12:00 Oficiálne otvorenie Slovak Food Festivalu
  • 13:00 Cooking show
  • 14:00 PRIMERBA CUP 2012 – Druhých 5 finalistov
  • 15:00 Cooking show
  • 16:00 PRIMERBA CUP 2012 – Vyhodnotenie prvého dňa
  • 17:00 Cooking show
  • 18:00 Cooking show
  • 19:00 Cooking show
  • 20:00 Cooking show
  • 21:00 Ukončenie prvého dňa

Sobota 26. máj

  • 10:00 PRIMERBA CUP 2012 – Tretích 5 finalistov
  • 11:00 Cooking show
  • 12:00 Cooking show
  • 13:00 PRIMERBA CUP 2012 – Štvrtých 5 finalistov
  • 14:00 Cooking show
  • 15:00 PRIMERBA CUP 2012 – Vyhodnotenie druhého dňa
  • 16:00 Majstrovstvá SR v otváraní ustríc
  • 18:00 Cooking show
  • 19:00 Cooking show
  • 20:00 Cooking show
  • 21:00 Ukončenie druhého dňa

Nedeľa 27. máj

  • 11:00 Diskusia: MUDr. Igor Bukovský, PhD., lekár
  • 13:00 Cooking show
  • 14:00 Tretí ročník súťaže médií
  • 18:00 Ukončenie festivalu

Tlačová správa zo 17.5.2011: Slovak Food Festival prekonal minuloročnú návštevnosť

Druhý ročník Slovak Food Festivalu navštívilo počas troch dní viac ako 20 000 návštevníkov. Po minulom roku je to podľa organizátorov veľmi príjemná bilancia.

Bratislavčania, návštevníci nášho hlavného mesta a fanúšikovia ľadového hokeja si mali možnosť počas uplynulého víkendu užiť zábavu, príjemné prostredie, ale najmä veľa kulinárskych špecialít priamo na Bratislavskom hrade. V piatok 13. mája odštartoval 2. ročník Slovak Food Festivalu s podtitulom „Najväčší piknik na Slovensku“. Areál rozdelený do niekoľkých zón počas troch dní obývalo 51 vystavovateľov. Na predvádzacom pódiu sa vystriedali viac než dve desiatky kuchárov, barmanov, špecialistov gastronómie, ale aj známe tváre kultúrno-spoločenského života na Slovensku.

Medzi divácky najatraktívnejšie časti programu patrili sobotné majstrovstvá Slovenska v otváraní ustríc a súťaž médií vo varení.

Na majstrovstvách za zúčastnilo 11 súťažiacich s pomedzi významných šéfkuchárov. Každý z nich mal za úlohu správne otvoriť 32 ustríc. Hodnotila sa rýchlosť. Víťazom sa stal Vladimír Morochovič, člen Gourmet Klubu a šéfkuchár Sodexo pre SR. Na druhom mieste je pre rok 2011 Kulhány Peter a bronz si odniesol Pavel Nedvěd. Organizátori plánujú v majstrovstvách pokračovať aj na budúci rok, kedy sa uskutoční tretí ročník Slovak Food Festivalu. Víťaz druhého ročníka súťaže postúpi na majstrovstvá Európy.

Počas celého festivalu si jeho účastníci mohli pochutiť na 1000 ustriciach, ktoré pre nich priamo na pódiu otvárali kuchárski majstri.

Ani tento rok nechýbala súťaž médií vo varení. Prihlásilo sa do nej 11 tímov – Slovenská televízia, Televízia Markíza, Slovenský rozhlas, mesačník Dobré jedlo, týždenník Život, Televízia Bratislava, portály Azet.sk, Varecha.sk, Zlavadna.sk, denník Hospodárske noviny a TV JOJ. Médiá mali súťažiť v dvoch kolách, žiaľ kvôli nepriaznivému počasiu to stihla len prvá skupina. Divákom sa tak predviedli Azet.sk, Hospodárske noviny, Varecha.sk, Slovenský rozhlas, Slovenská televízia a TV JOJ. Vzhľadom k danej situácii sa organizátori rozhodli udeliť len prvé miesto. To získal tím Slovenskej Televízie, v ktorom svoje kulinárske zdatnosti predviedli Karin Majtánová, Iveta Malachovská, Kveta Horváthová a Soňa Műllerová. Svoje produkty nazvali “Šalát a Ryba pre návštevu, z Kuchyne dámskeho magazínu”. Putovný pohár tak bude až do ďalšieho ročníka Slovak Food Festivalu patriť Slovenskej Televízii.

Zdroj článku: 

Facebook Comments Box